İletişim Hattı +90 388 232 7336
Duyurular

İngiliz Ticaret Odası'ndan İşbirliği Teklifi

  • 06.08.2013

Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Beard Konya Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanımız Muhammet Uğur Kaleli'den Konya ile yapılabilecek ticaret hakkında bilgi aldı.

Konya ve İngiltere arasındaki ekonomik fırsatlar iyi değerlendirilmeli
Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Beard yaptığı açıklamada amaçları, faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Ziyaretlerinin amacının iki ülke arasındaki ticareti arttırmak olduğunu Beard şu değerlendirmede bulundu:

"Odamız 1882 yılında kurulmuştur. O zamandan bu yana iki ülke arasındaki ticaret kültürünü geliştirmek adına çok önemli faaliyetlerde bulunmuştur. Biz bu faaliyetleri geliştirmek ve daha fazla yaygınlaştırmak adına Türkiye'nin çeşitli illerini dolaşıyoruz. Bu nedenle Konya'ya geldik. Sizleri tanımak şehrinizin potansiyelini yerinde görmek ve ticaret yapabileceğimiz İngiliz ve Konya'lı iş adamlarını bir araya getirmek için burada bulunuyoruz." dedi.

Konya'nın tarım ve tarıma dayalı potansiyelinin kendilerini çok etkilediğini ifade eden Beard, "Bir Belçika, bir Hollanda büyüklüğündeki arazi yapısıyla Konya çok daha büyük işler yapacaktır. Türkiye'nin en büyük hububat borsasının da burada olması, tarımın gelişmesi için büyük bir fırsattır. Burada tarım ve gıda ile ilgili güzel işbirlikleri yapılacaktır. Şeffaflık ve dürüstlük ilkesiyle ikili ilişkilerin ticari anlamda da gelişmesi, iki tarafı da memnun edecektir. Bunun için her türlü işbirliğine hazırız"dedi.

Türkiye'nin değeri daha iyi anlaşılıyor
Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, ekonomik sınırların kalktığı günümüzde artık ticaretin geniş düşünülmesi gerektiğini ifade ederek " Dünya'da yaşanan ekonomik kriz sonrası Türkiye'nin değeri daha iyi anlaşılmıştır. Kararlı ve isabetli ekonomik ve siyasi politikalar istikrar ile birlikte Türkiye önemli mesafe almıştır. İlimiz tarım ve tarıma dayalı sanayide önemli bir merkezdir. Burada çok iyi ihracat fırsatları oluşturabiliriz. Yapacağımız faaliyetler ile Konya ile İngiltere arasında mevcut pazar hacmini artırıp, stratejik işbirlikleri oluşturabiliriz" dedi.

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası Başkanı Jonathan Beard ise Türk KOBİ'lerini İngiltere'deki firmalarla buluşturmak için interaktif bir web sitesi ve "Business partnership portalı" geliştirdiklerini, yakında bu portalın aktif olacağını söyleyerek, bu çerçevede, Türkiye'de daha çok KOBİ'ye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu hedefin gerçekleştirilebilmesi için de Konya Ticaret Borsası'nın desteğini beklediklerini belirtti.

Konya Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu'nda incelemelerde bulunan Beard, salonun çok işlevsel olduğunu belirterek, böyle bir alt yapıya sahip satış salonunun Avrupa'da bile olmadığını belirtti.

Nİğde Ticaret Borsası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç
İletişim Tercihi