İletişim Hattı +90 388 232 7336
Başarı Hikayeleri

ÇAKMAKLAR GIDA KURUKAHVE BAHARAT TİCARET VE SANAYİİ LİMİTED ŞİRKETİ'NİN BAŞARI HİKAYESİ

  • 21.03.2021
  • nigde

İşinizi kurmadan önce neler yapıyordunuz, geçmişinizden ve kısaca kendinizden biraz bahsedebilir misiniz?

İsmim Halil Çakmak 1964 Niğde doğumluyum. Aile Şirketimizin beşinci kuşak temsilciyim.

İlk okul yıllarımda sabah okul öğleden sonra dükkana geliyordum. Terek düzeltme temizlik gibi işleri yapıyordum.11-12 yaşlarımda yavaş yavaş ürün verip para almaya başladım. O günlerde ahşap bir çekmecemiz vardı, gücüm açmaya yetmez tornavida yardımıyla açardım.

 

 

Bu işi yapmak istemenizde ana sebepler nelerdir? Girişimci olmaya ne zaman karar verdiniz. Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi? Neden bir çalışan olmak yerine kendi işinizi kurmaya karar verdiniz?

Ecdadımızdan gelen bir sorumluluk hissi var, artık bizim işimiz bir bayrak yarışı. İşimizi severek ve titizlikle yapıyoruz.

 

 

Çalışma hayatınızdaki prensipleriniz ve olmazsa olmazlarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

Yemediğimiz ürünü hiçbir zaman müşterimize sunmadık ve satmadık. Her zaman daha iyi ürün üretmek veya bulmak için çalıştık halen aynı şekilde devam ediyoruz.

 

 

Yaptığınız işinizle, bulunduğunuz bölgeye fayda sağladığınızı düşünüyor musunuz? İşinizin insanların hangi problemlerine çözüm getirmesini amaçlarsınız?

4 perakende satış mağazamız ve Niğde OSB bölgesinde işletmemizle 45-50 kişi istihdam ediyoruz. Bizim tecrübemiz ve Niğde ticaret borsasının dijitalleşme faaliyetleri ile e-ticaret satışımızı daha güçlendirdik. Niğde’mizin ürünlerini tüm Türkiye’ye gönderiyoruz. Bütün ambalajlarımızın üstünde Niğde siluetleri ve yazıları var. Şehrimizin adını duyurmak için elimizden geleni yapıyoruz.

 

 

İşinizi kurarken kendinize ortaklar buldunuz mu? Bu ortaklar işinize nasıl bir katkıda bulundu? Genel olarak ortaklık konusunda ne düşünüyorsunuz?

Aile şirketi olduğumuz için Kardeşim Haluk Çakmak ile ortağız. Ortaklık da iş bölümü çok önemli.

Hepimiz profesyonel olduğumuz alanlara yoğunlaştık. Bu bizi daha başarılı hale getirdi.

Ortaklıkta cesaret görgü bilgi ve ufuklarının birbirine yakın olması ile daha başarılı işletmeler ortaya çıkıyor.

 

İşinizi ne kadar sermaye ile kurdunuz? Sermayenizin kaynağı neydi? Eğer sermayeniz yeterli değildiyse, girişiminizin ilk dönemleri nasıl geçti?

Aile şirketi olduğumuz için 1895’den bugüne gelen bir işletmenin başına geçtik. Bu sebeple sermaye arayışımız olmadı.

 

Çalışanınız var mı? Varsa Doğru insanları işe almakla ilgili neler söyleyebilirsiniz? Sizin bu konuda ne gibi olumlu ya da olumsuz tecrübeleriniz oldu?

Şu anda bünyemizde 45-50 kişi istihdam ediyoruz. Dileğimiz çok daha fazla kişi istihdam etmek. Bu bizi mutlu ediyor.

Ailesine ve devletine düşkün kişilerin daha başarılı olduğuna inanıyorum.

 

Başarınızın sırrı nedir?

En büyük cevap sabır sonrasında kendine faydası olmuş ve kendine çok zararı olmuş kişilerle(başarılı-başarısız) sohbet edip kendi işimde uygulamak veya uygulamamak oldu.      

  • ÇAKMAKLAR GIDA KURUKAHVE BAHARAT TİCARET VE SANAYİİ LİMİTED ŞİRKETİ'NİN BAŞARI HİKAYESİ

Nİğde Ticaret Borsası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç
İletişim Tercihi