Hububat bakliyat ve yağlı tohumlarda ; ham yağ miktarı, ham protein, ham selüloz, kül, silis
İrmik,un ve mamullerinde ; Kuru gluten ,kül, silis, asidite, protein,
Makarnada ; Kuru gluten, kül, silis, asidite, protein, tuz
Nişastada ; kül, asidite
İç yağlarda (donyağı) ; yağ miktarı tayini, asidite tayini , tuz miktarı tayini
Hidrojene nebati yağlarda ; yağ miktarı tayini, asidite, peroksit sayısı
Hayvani yağlarda (süt yağları) ; yağ miktarı tayini, asidite, tuz miktarı, boya Aranması, RM derecesi
Kepeklerde ; yağ miktarı, protein, kül, selüloz,nişasta
Yağ asitleri,topraklı yağlarda ; yağ analizi
Küspelerde ; yağ, protein, kül, selüloz
Peynirlerde ;yağ miktarı,tuz miktarı, asidite
Sabunlarda ; yağ asitleri,serbest kalevi, sabunlaşmamış yağ, alkolde erimeyen madde, tuz
Yapağı ve Tiftikte ; yağ miktarı
Nebati margarinlerde ; Yağ miktarı, asidite, peroksit sayısı, tuz miktarı, boya aranması, susam yağı aranması
Nebati yağlarda ; sabunlaşma sayısı, iyot sayısı, sabunlaşmayan madde, serbest yağ asitleri, peroksit sayısı, sabun miktarı, yabancı yağ deneyleri
Fındıkda (iç) ; asidite şeklindedir.
|