KİMYASAL ANALİZ

 Hububat bakliyat ve yağlı tohumlarda ; ham yağ miktarı, ham protein, ham selüloz, kül, silis

İrmik,un ve mamullerinde ; kuru gluten ,kül, silis, asidite, protein,

Makarnada ;Kuru gluten, kül, silis, asidite, protein, tuz 

Nişastada ; kül, asidite

İç yağlarda (donyağı) ; yağ miktarı tayini, asidite tayini , tuz miktarı tayini

Hidrojene nebati yağlarda ; yağ miktarı tayini, asidite, peroksit sayısı

Hayvani yağlarda (süt yağları) ;yağ miktarı tayini, asidite, tuz miktarı, boya Aranması, RM derecesi

Kepeklerde ; yağ miktarı, protein, kül, selüloz,nişasta

Yağ asitleri,topraklı yağlarda ; yağ analizi

Küspelerde ; yağ, protein, kül, selüloz

Peynirlerde ;yağ miktarı,tuz miktarı, asidite

Sabunlarda ; yağ asitleri,serbest kalevi, sabunlaşmamış yağ, alkolde erimeyen madde, tuz

Yapağı ve Tiftikte ; yağ miktarı

Nebati margarinlerde ; Yağ miktarı, asidite, peroksit sayısı, tuz miktarı, boya aranması, susam yağı aranması

Nebati yağlarda ; sabunlaşma sayısı, iyot sayısı, sabunlaşmayan madde, serbest yağ asitleri, peroksit sayısı, sabun miktarı, yabancı yağ deneyleri

Fındıkda (iç) ; asidite şeklindedir.


 

NİĞDE TİCARET BORSASI
Bankalar Caddesi TSO İşhanı NO.:17/3 NİĞDE
Telefon : 388 232-73-36
Faks : 388 212-17-60
E-Posta : nigdetb@tobb.org.tr
© 2014 Niğde Ticaret Borsası
Sitede bulunan tüm materyallerin izinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.